Har du funderingar kring nybyggnationer? - läs tips från en händig snickare i Idre

Att bygga ett eget hus är det många som drömmer om. När du en dag vill göra verklighet av din dröm kan du vända dig till vårt byggföretag i Idre för mer information om hur vi kan bistå dig vid din nybyggnation.

När du planerar att uppfylla din dröm om att bygga nytt kan det vara bra att få en del tips på vägen så att allt går smidigt och blir rätt redan från början. Att bygga ett nytt hus är en process som inte bör påskyndas. Därför är det även viktigt att lägga stor uppmärksamhet vid planeringen inför nybyggnationen, som är grunden till hela projektet. Vi på Knuts Bygg har lång erfarenhet inom byggindustrin och är väl medvetna om vikten av god planering.

 

Nedan följer några tips som vårt Byggföretag i Älvdalen / Idre har sammanställt. Om du har några funderingar eller om du vill ha ett bollplank under processen är du välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt möte, helt utan förpliktelser. Vi kan också erbjuda dig flera olika tjänster utöver nybyggnation som ombyggnad, tillbyggnad och renoveringar.


Tips när du planerar en nybyggnation

När du ska genomföra en nybyggnation finns det en del saker som kan vara bra att känna till. Nedan har vårt byggföretag som är aktiva i Älvdalen / Idre-området samt runt Grövelsjön, sammanställt information och en del råd inför din nybyggnation. För att kunna ansöka om bygglov behöver du en tomt som har en detaljplan så att du kan ta fram ritningar som ska lämnas in till Byggnadsnämnden.


Ansöka om bygglov

Innan du kan börja bygga ditt hus behöver du ansöka om och få ett bygglov beviljat. Om du väljer att köpa ett nyckelfärdigt hus kan du enkelt erhålla husritningar från oss. Sedan kan du få hjälp av en arkitekt att rita in byggnaden på en detaljplan över din tomt. Ska du bygga ett eget lösvirkeshus behöver du anlita en arkitekt för att ta fram ritningar. Då är det bra att du först försöker skapa en skiss över det hus du vill bygga som du sedan kan lämna till en arkitekt som utifrån din skiss och annan information tar fram ritningar för din nya byggnad.

 

Därefter ska ansökan om bygglov och alla nödvändiga handlingar skickas in till Byggnadsnämnden. Räkna med att det kan ta upp till ett par månader innan du får svar på din ansökan. Om din ansökan beviljas så har du två år på dig att starta byggandet av ditt hus. Anlitar du vårt Byggföretag i Idre för din nybyggnation, kan du förlita dig till vår långa erfarenhet inom nybyggnationer. Vi hjälper dig med ansökningar och dokumentation, för att spara dig huvudvärken av att lägga stora tidsmängder på tråkig byråkrati.


Bygganmälan

När bygglov är beviljat och huvudentreprenören är utsedd behövs en bygganmälan göras till Byggnadsnämnden. Man anger också vem som är kvalitetsansvarig, oftast byggherren. Denna anmälan ska ske minst 21 dagar innan arbetet påbörjas.


Byggstart

När planering och förberedande arbete är färdigt, påbörjas själva konstruktionen, vilket i sig innefattar en mängd olika steg. Om du vill veta mer om hur en nybyggnation med vårt Byggföretag i Grövelsjön, Idre går till, får du gärna kontakta oss på Knuts Bygg. Vi hjälper dig gladeligen med alla dina frågor och kan lämna kostnadsfri offert inför din nybyggnation. Vi har varit med i branschen länge och har en stor kunskap och massor av erfarenhet då det kommer till nybyggnation. Klicka dig vidare om du vill läsa mer: Om oss