Din guide till att byta tak i Idre

Med cirka 30-40 års mellanrum är det lämpligt att byta tak på din fastighet. Att byta tak är en krävande process som kräver kunskap. Anlita Knuts Bygg - ett byggföretag i Idre som har mycket duktiga och erfarna takläggare som kan hjälpa dig med din takläggning.

Att byta tak kan vara en snårig process som kräver att du dels är händig men också påläst så att du vet hur taket ska tätas, reglar ska sättas upp och hur takpannorna ska placeras. Du kan dock välja att anlita ett Byggföretag i Idre för att utföra bytet av ditt tak eller om du har behov av andra tjänster inom byggområdet. Vi har erfarna och kunniga takläggare som har varit med i branschen under många år.


När är det dags att byta tak?

Ett tak med tegelpannor har en livslängd på cirka 30-40 år, detsamma som tätskiktet och regelverket. Har du köpt ett hus med ett tak som har uppnått den åldern så är det dags att byta tak. Du bör också inspektera taket varje höst, inför vintern, och varje vår, efter vintern för att se om det finns några skador på taket. Upptäcker du skador som beror på ålder behöver du snarast byta tak så att inte fukten letar sig in i fastigheten och ställer till med skador som kan bli dyra att åtgärda.


Förberedelser inför takbytet

Inför bytet av ditt tak behöver du undersöka taket inifrån för att se om det finns några skador på innertaket som behöver åtgärdas i samband med att du ska byta tak. Du behöver också mäta taket så att du vet hur mycket material det kommer att gå åt. Du behöver också känna till vilken lutning taket har så att du kan räkna ut exakt hur många takpannor du behöver köpa. Vårt byggföretag i Idre har takläggare som har lagt många tak och som vet hur man räknar rätt på material, så att man undviker stora spillmängder.

 

Du kanske också behöver köpa färg för att måla vindskivorna i samband med att du byter tak. Andra saker som kan vara nödvändiga att köpa är vindskivor, råspont och presenning, så att du kan täcka in taket om det börjar regna under tiden ni arbetar på taket. Det är viktigt att allt material som behövs för att byta tak finns på plats så att arbetet kan fortskrida utan dröjsmål. När vi genomför ditt takbyte, har vi självklart ett strukturerat och effektivt arbetssätt som gör att material och ställningar finns på plats när vi ska börja - så att allt kan flyta på enkelt och smidigt.


Begär in offert från professionellt byggföretag i Älvdalen / Idre

Om du vill anlita yrkeskunniga takläggare för att byta tak, är första steget att begära in en offert för takbytet. Du kan begära en offert från vårt Byggföretag i Idre genom att fylla i något av kontaktformulären på denna sida. Vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och bra garantier. Kontakta oss för mer information om hur vårt byggföretag kan hjälpa dig med takbyte i Älvdalen, Idre och nära Grövelsjön.


Rivning, tätning av tak och uppsättning av reglar

Takbytet börjar i regel med att gamla takpannor plockas bort och att läkten monteras ned. Vårt byggföretag i Idre har alltid container på plats inför takbytet så att takpannor och reglar kan slängas ned direkt i containern. Efter att de gamla takpannorna och reglarna är borta läggs ny takpapp på taket så att det blir helt tätt. Därefter spikas bär- och ströläkt fast utifrån takpannornas mått.


Läggning av takpannor

När underarbetet är färdigt ska de nya takpannorna placeras ut. Vi på Knuts Bygg AB ser till att transporten av takpannor sker säkert och smidigt från marken till taket.


Säkerhetsdetaljer för taket

När du lägger om taket kan det också bara en bra idé att montera säkerhetsdetaljer på taket som exempelvis takstege, gångbryggor, fästen för livlinor, räcken och snörrasskydd. Det ger goda förutsättningar för de som arbetar på taket att ta sig fram säkert i samband med sotning, snöskottning eller vid inspektioner.

Knuts Bygg är ett byggföretag i Älvdalen och Idre runtom Grövelsjön som hjälper företag och privatpersoner med byggtjänster. Vi löser allt från första inspektion av ditt tak till färdig takomläggning anpassat efter dina önskemål på ett professionellt och högklassigt vis. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig ta första steget i ditt byggprojekt!